Nieuws

Welkom

Beste leden,

In juni heeft Anja Verburg van Dutch Cargo Shipping BV zich aangemeld als nieuw lid.

Wij hebben haar gevraagd wat informatie te delen over het bedrijf, wat u hieronder kunt lezen en zijn verheugd een nieuw lid te mogen aankondigen. Wij heten haar van harte welkom bij onze ondernemersvereniging.

Dutch Cargo Shipping BV is een bedrijf wat zich specialiseert in het vervoer van goederen over water.
Het vaargebied waar wij onze diensten kunnen aanbieden strekt zich uit van de Zeehavens via het achterland naar Zwitserland of zelfs tot aan de Zwarte zee.
Het bedrijf kent een geschiedenis die ver terug gaat in de vorige eeuw, van Opa, op Vader, op Zoon heeft het bedrijf diverse naamswijzigingen en vernieuwingen meegemaakt tot
uiteindelijk Dutch Cargo Shipping BV in 2016 is opgericht.
Ondanks alle veranderingen die het bedrijf heeft doorgemaakt is onze visie hetzelfde gebleven, namelijk met grote zorg en vakmanschap uw goederen van A naar B te brengen.

Kijk gerust eens op de site voor een mooie impressie: http://dcsbv.nl/

Brief t.a.v. ondernemers Zwijndrecht en Heerjansdam

Beste ondernemer,

Het zijn ongewone tijden, zeker voor u als ondernemer. De ontwikkelingen rondom het coronavirus raken u als ondernemer keihard. Samen zetten we alles op alles om de verspreiding van het virus te beperken. De gezondheid van ons allemaal staat daarbij voorop. Ook de gezondheid van uw bedrijf.

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote impact op uw bedrijf, uzelf als ondernemer en op uw personeel. Wij begrijpen dat deze maatregelen zorgen voor veel onzekerheid en spanning, voor nu en de toekomst. Het is een periode waarin het moeilijk is uw hoofd boven water te houden.

Op dinsdag 17 maart 2020 heeft het kabinet een pakket maatregelen bekend gemaakt. Ministeries, brancheverenigingen, Kamer van Koophandel en gemeenten zijn druk bezig om deze maatregelen uit te voeren. Ook in de regio en Zwijndrecht doen we wat nodig is om u te ondersteunen.

Download de volledige versie van de brief hieronder.

Covid-19 (Corona-virus) en Ondernemers

Beste leden,

Na ons bericht van 15 maart jl. volgt hierbij een update. Inmiddels zijn we verder in tijd, heeft het Covid-19 (Corona-virus) nog meer slachtoffers geëist en heeft de overheid nadere maatregelen getroffen om het virus onder controle te krijgen. Het virus en de getroffen maatregelen om verspreiding te controleren hebben voor ondernemers forse impact.

Om (getroffen) ondernemers tegemoet te komen, althans de financiële gevolgen van het virus enigszins te verzachten, heeft de overheid in het kader van een noodfonds een aantal regelingen aangekondigd. Voor een actueel overzicht verwijzen wij naar
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie.
Voor een aantal regelingen is het afwachten hoe de regels concreet worden uitgewerkt en waar de ondernemer zich precies moet melden om aanspraak te maken op de gelden.

Namens de Hazewinden heeft Rogier van Erk overleg gevoerd met wethouder Tycho Jansen en actuele zaken zijn besproken. Wij deelden de visie dat de aanpak van de economische gevolgen van de Corona-crisis vooral een nationale zaak is. Ministeries, brancheverenigingen, Kamer van Koophandel, VNO-NCW en MKB zijn hier druk mee bezig. Afgesproken is dat Wethouder Jansen samen met OVZ en Hazewinden regelmatig met elkaar in verbinding blijven hierover. De situatie verandert bijna van dag tot dag.

Rogier van Erk 
vanerk@ofsnl.nl                       
06-44343070

Edward van Gruijthuijsen          
vangruijthuijsen@renzenadvocaten.nl    
06-14633053

Gelet op huidige situatie wij genoodzaakt zijn om de planning van activiteiten – waaronder ook de ALV – op te schorten. Onze aandacht gaat nu uit naar het bijstaan van de leden in deze periode. Zodra er meer duidelijk is dan zullen wij u verder informeren.

Wij vertrouwen op uw begrip en wensen u erg veel sterkte, wijsheid en bovenal een goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Hazewinden

Voorgestelde bestuursleden

Afgelopen maanden is het bestuur van de Hazewinden druk bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe voorzitter en een secretaris. Gelukkig niet zonder resultaat.

Deze kandidaten stellen zich aan u voor:

Rogier van Erk
In het leven staat Rogier graag bekend als zoon van de dierenarts, broer van een huisarts en neef van een tandarts. Gedurende zijn jeugd heeft Rogier alles meegemaakt aangaande ondernemerschap in de veterinaire zorg. Merkwaardig genoeg is hij gedurende zijn academische studies de economische en juridische richting op gegaan, waarna hij bij o.a. PriceWaterhouseCoopers en United Nations Economics Commission for Europe heeft gekozen voor een stuk ondernemerschap binnen de tandheelkunde. Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft Rogier verschillende ondernemingen opgestart en overgenomen die zowel commercieel (ServiceDental en Orange Dental) als financieel (OFS Financial Services) lokaal als landelijk actief. Als rode draad binnen de bedrijven geldt dat ondernemen ook mensenwerk is. Of het nu gaat om het belang van de patiënten die worden gediend vanuit de groothandel, cliënten die ondernemende vraagstukken hebben of personeel die werkzaamheden verrichten, niks is Rogier vreemd. Rogier staat bekend als een ambitieus persoon die doelstellingen weet te realiseren. Een voorzitterschap van De Heerjansdamse Hazewinden is een positie die Rogier enorm ambieert vanwege het geloof in lokale ondernemerschap. Hij ziet het als een waardevolle missie om het gedachtegoed van De Heerjansdamse Hazewinden voort te zetten en deze prachtige vereniging prominent op de kaart te zetten. Rogier is woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht, maar heeft zijn werkgebied ook in Heerjansdam.

Gerdien van Arkel
Opgegroeid in Hendrik-Ido-Ambacht en sinds 2016 woonachtig aan de Achterzeedijk in Barendrecht. Getrouwd met Rogier van Arkel en moeder van Liz (2017).
Tot eind juli 2019 werkzaam geweest als docent Lichamelijke Opvoeding. Vanaf augustus 2019 bij Van Arkel Tuinverzorging gaan werken als adviseur communicatie en marketing.
Een overstap waardoor ik ben gaan nadenken over de vraag naar een secretaris in het bestuur van de Hazewinden. Ik ben zelf ondernemend en krijg op deze manier een mooie kans om actief te zijn met en voor ondernemers van de vereniging.